Welk huidtype heb jij?

Normale huid:
Poriën zijn zichtbaar maar niet groot, talgafscheiding is normaal de huid vertoont weinig tot geen onzuiverheden.

Gecombineerde huid:
Dit huidtype komt het meest voor, vooral bij vrouwen vanaf 30 jaar. De T-zone  (voorhoofd, neus, kin) heeft zichtbaar grovere poriën en een hogere talgafscheiding, de wangen zijn normaal of droog/gevoelig.

Vette huid:
De huid heeft een hoge talgafscheiding, waardoor er mee-eters te vinden zijn en onzuiverheden soms met ontstekingen.

Droge huid:
Poriën zijn nauwelijks zichtbaar, droogtelijntjes in het gezicht, weinig talgafscheiding. De huid is soms schilferig en kan jeuken. Er kunnen  gerstekorreltjes  ontstaan deze vindt je vaak rondom de  ogen.


Denk jij ook dat je een droge huid hebt omdat je huid  na het reinigen en/of douchen trekkerig aanvoelt. Vaak is er dan geen sprake van een droge, maar een vochtarme huid. Dit kun je voorkomen door tijdens het reinigen lauwwarm water te gebruiken in plaats van te warm water. Let ook op het gebruik van de juiste reiniging- en verzorgingsproducten.
 

Maak vrijblijvend een afspraak op www.pastellebeauty.nl. voor meer informatie  en/of advies over je huidtype.

Reactie schrijven

Commentaren: 0