Pastelle Beauty Tips voor een stralende & gezonde huid

Reinigen doe je zo

 

Herken je dit?

 

Wakker worden met een pukkel op je wang of een rode vlek op je kin, net nu je vandaag dat belangrijke gesprek hebt of een koffie date met die leukerd?

 

 

Help!

 

Hoe krijg je zo snel mogelijk je huid weer egaal en stralend fris? 

 

Een mooie huid krijg je niet in 1 dag maar vereist net als met de rest van je lijf commitment van jezelf en een skincare routine aangepast aan jouw huidconditie.

 

Wil jij ook een frisse, stralende huid waar je elke dag blij van wordt? Start dan elke dag met (dubbele) reinigen.

 

Wat is een dubbele reiniging?

 

De dubbele reiniging is een proces in twee stappen.

De eerste reiniging verwijdert make-up, talg en vuil. Terwijl de tweede reiniging dieper in de huid doordringt om deze te ontdoen van overtollige talg en dode huidcellen.

Hierdoor is je huid perfect voorbereid op de huidverzorgingsproducten die volgen.

De dubbele reiniging is geschikt voor alle huidtypes, op voorwaarde dat de gebruikte producten precies zijn afgestemd op de behoeften van de huid.

 

Wat is olie reiniging?

Het gebruik van een olie als cleanser is bijzonder zacht voor de huid. Het principe van reinigen met olie is dat "hetzelfde oplost": als de reinigingsolie zachtjes in de huid wordt gemasseerd, bindt deze zich aan overtollige vetten die de huid in de loop van de dag heeft geabsorbeerd. Een reinigingsolie kan ook waterproof make-up en onzuiverheden zoals vervuiling en vuil oplossen.

 

Reinigingsoliën zijn vooral een goede keuze voor mensen met een droge huid, omdat ze de huid voorzien van belangrijke voedingsstoffen, vetzuren en vocht terwijl ze reinigen en helpen een natuurlijke glans te krijgen. 

 

Waarom moeten we reinigen?

 

Dagelijkse reiniging is de belangrijkste stap voor een gezonde huid.

Als onzuiverheden zoals vuil, zweet en bacteriën niet worden verwijderd, kan de huid geïrriteerd of ontstoken raken. Dit kan weer leiden tot puistjes en verstopte poriën 

 

Het verwijderen van make-up en vuil is niet de enige reden voor je gezichtsreiniging: het is ook een eerste vereiste voor alle huidverzorging stappen die volgen.

Voedende producten zoals gezichtsmaskers, serums en crèmes kunnen alleen volledig worden opgenomen als ze op een schone huid worden aangebracht.

 

Hoe reinig je de huid?

: een stap-voor-stap uitleg

1.Breng de reiniging aan: Je wilt beginnen met het verwijderen van eventueel make-up en grote vuildeeltjes van de huid. Om dit te doen, breng je het door jou gekozen reinigingsproduct aan op de droge huid van het gezicht en de hals.

 

2. Bevochtig je vingertoppen en masseer het product in de huid totdat de textuur van je reiniging verandert.

 

3.Afspoelen en afdrogen: Gebruik lauwwarm kraanwater om het product en eventueel achtergebleven make-up af te spoelen. Dep de huid voorzichtig droog met een zachte doek.

 

4.Dieper gaan: Zodra het gezicht vrij is van de meeste onzuiverheden, is het tijd om bijzonder hardnekkig vuil en dode huidcellen te verwijderen. Je kunt voor deze stap kiezen uit een gel of reinigingsmelk - zorg er alleen voor dat deze is afgestemd op de persoonlijke behoeften van je huid. Een of twee keer per week kan ook een peeling worden gebruikt om de huid intensiever te zuiveren.

 

5.Product aanbrengen: Lotions en gels kunnen direct op de huid worden aangebracht, terwijl een tonic het beste met een watten schijfje kan worden aangebracht. Masseer het product in de huid of

strijk zachtjes met het watten schijfje over het gezicht. 

De juiste reiniging voor verschillende huidtypes

Net als je andere huidverzorgingsproducten, moet de reiniging specifiek afgestemd zijn op de individuele behoeften van je huid. 

 

Reiniging van de droge huid

De rijpere huid heeft vaak de neiging droog te worden. Het is daarom van cruciaal belang de huid van extra vocht te voorzien. Om te voorkomen dat de huid door het reinigen nog meer uitdroogt, raden wij het gebruik van reinigende oliën en voedende lotions of een reinigingsmelk aan. Zorg ervoor dat de producten die je gebruikt een hydraterende werking hebben en de huid zacht en soepel laten aanvoelen.

Reiniging van de gevoelige huid

Een gevoelige huid moet met extra zorg worden behandeld - ook bij het reinigen. Als je huid snel geïrriteerd is en snel rood wordt, moet je agressieve reiniging vermijden. Zachte lotions of een verzachtende reinigingsmelk zijn het meest geschikt voor de dagelijkse reiniging van de gevoelige huid. Masseer de melk zachtjes in de huid, te hard wrijven kan nog meer irritatie veroorzaken.

 

Reiniging van de gemengde huid

Reinigingsgels en -schuimen zijn bijzonder goed voor de gemengde huid, omdat ze overtollig talg verwijderen. Als de huid ook gevoelig is voor puistjes, is het raadzaam om een zuiverende tonic te gebruiken en één of twee keer per week te scrubben voor een zuiverder huidbeeld. 

Het resultaat: Een zichtbaar frisse en diep gereinigde huid die perfect is voorbereid op de volgende huidverzorging stappen.